Rólunk

Mi vagyunk a Gerilla Garage

A Gerilla Garage egy autós tartalomgyártó csapat. Nem vagyunk tanult média szakemberek, nem tanultunk újságírást, fotózást, minden tudásunkat magunknak taunultunk meg (ami azért manapság már nem olyan meglepő). Ez kezdetben kifejezetten nehéz volt, mivel minden egyes feladatot magunknak kellett megoldani, azonban ez segített abban, hogy olyan sokoldalú, multi-skill csapatot építsünk. Fotózunk, videózunk, cikkeket írunk, ha kell intro videót animálunk, aléfestő zenét komponálunk, logót vagy teljes arculatot tervezünk, esetleg weboldalt csinálunk. Az utóbbi időben sikerült stabil, biztos alapokat kialakítanunk, amire a jövőben bátran építkezhetünk. Szerencsére rengeteget fejlődtünk a kezdeti nehézségeink óta, és bár még mindig nem hozzuk azt a szintet, amit kitűztünk magunknak, de sokkal magasabb minőségű végtermékeket készítünk. Célunk, hogy továbbra is fenntartsuk ezt a fejlődési görbét annak érdekében, hogy olyan egyedülálló tartalmakat gyárthassunk, amire itthon eddig még nem volt példa.

Csapatunk 2017-ben indult, de autós tevékenységeink már jóval korábban, a kétezres évek eljén kezdődtek. Számtalan találkozón és kiállításon vettünk részt, sokat rendeztünk mi magunk is, és folyamatosan igyekeztünk szerves részét képezni a saját autós szubkultránknak. Ennek megfelelően folyamatosan képben vagyunk arról, hogy milyen tartalomfogyasztási igényei vannak egy magyar “tuningosnak”.

Szomorúan tapasztaltuk, hogy eddig ez a szekció megdöbbentően alul-reprezentált, a nagy autós médiumok nem különösebben értik, emiatt vagy nem foglalkoznak vele egyáltalán, vagy ha mégis, abban általában nincs köszönet egyik oldalról sem. Rájttünk, hogy különbözőek vagyunk, más dolgokat szeretünk, de ez önmagában nem ok arra, hogy csöndben kussoljunk a sarokban ülve, így elkezdtük kialakítani a saját brand-ünket. Évek óta töménytelen mennyiségű időt, pénzt és energiát teszünk abba, hogy felnőjünk a feladathoz és méltó módon tudjuk képviselni azokat az autóbolondokat, akik többre vágynak. Az elméleti tudásunk mellett az eszközeinket is folyamatosan fejlesztjük, hogy a lehetőségeinkhez képest a legmagasabb minőséget tudjuk hozni. A technológiai fejlődés szerencsére lehetővé teszi a magunkfajta, önképzésre hajlamos kezdőknek, hogy olyan eszközöket használjunk már a legelejétől kezdve, amik két-három évtizeddel ezelőtt még elképzelhetetlenek lettek volna. Ilyenek például az utóbbi időben elterjedt kép- és videórögzítő drónok, vagy akár a különböző képstabilizáló rendszerek, amelyek új szintre emelték a videós tartalomkészítés fogálmát már egészen amatőr szinttől kezdve. 

Nem vitás hogy a digitális fejlődés tovább fog folytatódni, és egyre jobban körvonalazódnak a jövő lehetséges trendjei is. Tíz év múlva a legtöbb autós tartalom már úgy fog elkészülni, hogy abban fizikailag egyáltalán nem lesz autó, csak egy tökéletesen fotorealisztikus 3d modell egy tökéletesen fotorealisztikus virtuális környezetben. Addig azonban még van sok-sok évünk, amit benzinben és olajban tapicskolva eltölthetünk, és ezt megmutathatjuk nektek, hiszen fontosnak tartjuk azt az üzenetet is képviselni, hogy a digitális építkezés mellett igenis foglalkozzunk a való élettel is, eljünk társasági életet, lássunk világot, együnk-, igyunk- és szórakozzunk nagyokat, és persze építsünk sok-sok autót, hiszen semmi sem pótolhatja a való élet örömeit. Tisztában vagyunk feladatunk, illetve céljaink komolyságával és léptékével, pontosan emiatt szántunk éveket arra, hogy megfelelően megalapozzuk a tevékenységünket. Ha nem lennénk tökéletesen biztosak abban, hogy meg tudjuk csinálni, akkor már rég feladtuk volna, azonban folyamatosan azt látjuk, hogy van igény arra, amit csinálunk, ez pedig folyamatosan fűti a motivációnkat, aminek köszönhetően évről-évre, fokozatosan fejlődünk. 

// A csapatunk //

Gergő

Fotós padawan, IT nerd, etnikai giggolo

Máté

Excel táblázatok Istene, a hadarás doktora

Roli

Dájrektor of fotógráfi, kerékpáros

Leo

A fehér Snoop Dogg, akinek nulla érzéke a zenéhez

Norbi

Még egy IT nerd