Mi vagyunk a Gerilla Garage

A Gerilla Garage egy amatőr videós csapat

Mi az a Gerilla Garage?

A Gerilla Garage egy autós tartalomkészítő csapat. Egyikőnk sem jártas különösebben a videózásban, filmezésben, tartalomgyártásban. Nincs média, vagy marketing végzettségünk, nem tanultunk újságírást, és egyelőre elég esetlenek vagyunk a kamera előtt. Jelenleg a youtube csatornánkra készítünk videókat, gyakorlunk, tanulunk, és remélhetőleg fejlődünk is. Hosszú távon tervezünk, hiszen rengeteget kell tanulnunk, hogy megközelítsük azt a szintet, amit kitűztünk magunknak. 2019-től kezdve már cikkeket is készítünk saját fényképekkel, melyek online illetve nyomtatásban is megjelennek.

Hogyan jött az ötlet?

Jó ideje részesei vagyunk már a hazai autós társadalomnak, számtalan találkozón jártunk már, és sokat rendeztünk mi magunk is. Életkorban mindannyian 30 körül, vagy felette járunk már, így rengetegszer találkoztunk már a kérdéssel: „Mit lehet ezen ennyire szeretni?” Ehhez jött hozzá a modern kor új videós trendje, hogy gyakorlatilag minden témában találunk egy-egy vlogot, youtube csatornát, sőt még a tévés reality-k is tematikusabbak lettek. Arra gondoltunk, hogy ezt az egészet nem lehet egy pár mondatban elmagyarázni, viszont videókkal be tudjuk mutatni. Ráadásul, mint minden közösségben, az autósok/autóőrültek/autóbuzik között is vannak olyan témák, kérdések, amelyek minket is érdekelnek és szívesen hangot is adnánk a véleményünknek, azonban ehhez szükséges egy csatorna, melyre építhetünk.

Mi motivált a kezdésnél?

Számtalan dolog, de talán a legfontosabb, hogy megmutassuk –elsősorban magunknak- képesek vagyunk élvezetes, fogyasztható tartalmakat készíteni. Sajnos azt vettük észre, hogy már boldog-boldogtalan készít műsort, ami alap esetben nem lenne gond, de sok esetben vagy jó koncepció nincs, vagy a megvalósítás élvezhetetlen. Értetlenül állunk, hogy szakképzett emberek hogyan készítenek ilyen silány minőségű termékeket, amiket utána esetleg a TV-ben rengetegen nézhetnek. Mivel mi tulajdonképpen csak az autókhoz értünk, adta magát a helyzet, hogy autós témákkal foglalkozzunk és ebben a műfajban próbáljunk meg alkotni valami maradandót. Bízunk benne, hogy idővel teljesül a célunk.

Mi a cél hosszú távon?

Nehéz megmondani, hiszen fogalmunk sincs mi lesz mondjuk 5-10-20 év múlva az ilyen tartalmak elkészítéseinek és publikálásainak a trendjei. Az biztos, hogy szeretnénk sokkal profibbá válni és lépésről-lépésre fejlődni, hogy idővel valóban olyan tartalmakat készíthessünk, amilyeneket most is szeretnénk. Emellett fontosnak tartjuk, hogy azért azokat is képesek legyünk megszólítani és remélhetőleg szórakoztatni is, akiknek az ereiben nem ólmozatlan 95-ös csorog. Tehát szeretnénk egy sokkal komolyabb produkcióvá fejlődni és olyan jó minőségű, szórakoztató autós tartalmakat készíteni, amely széles körben fogyasztható.

Lesznek még új tagok?

Hogyne! Egyrészt alapból is az volt a terv, hogy többen csináljuk, másrészt később akkor sem fogjuk bírni ilyen kis csapattal, ha esetleg képesek leszünk teljes állásban is erre fókuszálni. Rengeteg ötletünk van, nem csak a műsorokkal kapcsolatban, de ezek még nem igazán publikusak. A lényeg, hogy mindenképpen egy komoly, nagy csapat alapjait fektetjük most le, és a jövőben számtalan új taggal fogunk bővülni a kamera előtt és mögött is.

Felszerelésünk:

Kamerák:
– Nikon D3200
–  Nikon D5300
– Nikon D7100
– Nikon Z6

Objektívek:
– Nikon 18-105mm
– Nikon AF-S 35mm
– Nikon AF-S 50mm
– Sigma 17-70mm
– Nikon 18-140mm
– Nikon 18-55mm
-Tamron 70-200mm G2

Drónok:
– DJI Phantom 3 Standard
– DJI Mavic Pro 2

Mikrofonok:
– Nikon ME-1
– Hama kézi mikrofon
– BOYA BY WM8 mikroport

Egyéb:
– DJI Osmo Action
– Yongnuo YN300 III LED videós lámpa
– Yongnuo YN 585 EX Vaku
– 2x 800W studio lámpa
– 80×100 soft box
– 4 méteres stúdióháttér (fekete/fehér/zöld)
– állványok, tripodok, lámpaállványok, derítőlapok, stb…
– PC-k, laptopok, háttértár

Stabilizátorok:
– DJI Ronin M
– DJI Ronin SC Pro
– DJI Osmo +
– DJI Osmo Mobile

Fotósaink: